søndag den 26. januar 2014

I alle regnbuens farver

Tilbage i december måned færdiggjorde jeg et hæklet tørklæde i blødt og farverigt akrylgarn. Jeg skrev om tørklædet i november måned, da jeg stadig var i fuld gang - du kan finde indlægget HER. Anyway, færdigt blev det lige præcis, inden vi rejste på jule- og nytårsferie til Canada, og jeg tog det selvfølgelig med.

Det første sted, vi tjekkede ind i Canada – et hyggeligt B&B i Squamish – mødte tørklædet sin første ros. Senere på ferien blev jeg helt paf, da ekspedienten på Subway sagde "wauw, I love your scarf! Did you make that yourself?!" – så paf, at jeg helt glemte, hvad jeg havde tænkt mig at bestille ;) Og på flyrejsen hjem udbrød den stewardesse, der hilste os velkommen ombord, at det vel nok var nogle smukke farver og om jeg virkelig selv lavet det?! "Ja, jeg har hæklet det", smilede jeg så mundvigene nåede mine ører. Hun tog fat i det og sagde, at det vel nok var flot og at hun var vældig imponeret over de mange flotte farveskift – "det må have været et kæmpe arbejde". Og netop da rykkede køen sig og jeg nåede slet ikke at forklare, at det altså er garnet selv, der skifter farve og ikke mig. Men da var hun allerede i gang med at hilse de næste passagerer velkommen ombord.

Tørklædet er meget nemt at hækle, og med mellemtykt garn går det også forholdsvis hurtigt – et dejligt begynderprojekt. Jeg hæklede på nål #3 og brugte tre nøgler garn á …ja, jeg husker faktisk ikke, hvor store nøglerne var, men jeg brugte tre af dem. Jeg slog luftmasker op, til de målte ca. 160 cm, og samlede med en kædemaske. Så vendte jeg og hæklede halvstangmasker hele vejen tilbage. Og sådan hæklede jeg række efter række, mens regnbuens voksede sig højere og højere. Og voilá: Et styks varmt og blødt vintertørklæde med masser af sprællende farver, der kan ruske op i en grå og kold dag som denne:


9 kommentarer:

  1. Superfede farver, jeg er da vild med den sammensætning... Må jeg spørge om navnet på garnet, for jeg må da ha lavet et til mig selv... :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Heidi :) Du må hjertens gerne få navnet, men jeg har desværre ingen anelse, da jeg fik pillet markaterne af alle nøgler, inden jeg overvejede, at jeg nok gerne ville kunne huske navnet. Jeg kan fortælle dig, at garnet er købt i et supermarked ...sådan et af de store og landsdækkende. Måske var det Kvickly, Føtex eller lignende?! Sig meget gerne til, hvis du finder det et sted, for jeg ku' godt selv bruge lidt ekstra ;)

      Slet
    2. Det er bare i orden.. Jeg skal afsted i den næste uges tid i både kvickly og føtex..... Jeg siger til , hvis jeg finder noget der minder om det... :0)

      Slet
    3. Jeg tror det hedder bombo magic eller bombo daylight.... Jeg fandt det på Bilkas netbutik (som jo også dækker føtex m.m.), søgte på garn, og vupti så dukkede 2 sorter op det godt kunne være... :0)

      Slet
    4. Fantastisk - jeg brugte den, der hedder Bumbo Daylight. Den i uld kunne jeg nu også godt forestille mig er lækker. Godt tænkt at søge i deres netbutik :) Tak for det og rigtig god weekend!

      Slet
  2. Det er da et super lækkert tørklæde. Dejligt med lidt farver

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Sine! Er generelt vældig glad for farver - især i disse grå og mørke vintertider :)

      Slet
  3. Det er simpelthen så flot! Der er ikke noget at sige til, at så mange har beundret det!

    Det passer også perfekt til din frakke - som i øvrigt har en fantastisk flot farve!

    SvarSlet
  4. Tak for dette indlæg! Jeg råder dig til at publicere dit opslag på instagram og Køb Instagram Likes for det

    SvarSlet

TAK for at du læser min blog - det er skønt at kunne dele min kreative verden med dig :)
Det vil gøre mig noget så glad, hvis du vil skrive en kommentar til det indlæg, du netop har læst. Så ved jeg lidt mere om, hvad mine kære læsere kan lide eller ikke lide ved min blog og mine designs.

Kærlig hilsen
Christel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...